Παρασκευή Ρακής στο Φεστιβάλ Διατροφής και Διαιτολογίας

 Ρακί ή Ρακή ή "Τσικουδιά" ονομάζεται ένα διάφανο δυνατό αλκοολούχο ποτό. Στον Ελλαδικό χώρο καταναλώνεται ευρέως στην Κρήτη και στις Κυκλάδες αλλά είναι δημοφιλές και στα
υπόλοιπα Βαλκάνια και στην Τουρκία.

Ιδιαίτερα αγαπητές είναι διάφορες παραλλαγές της ρακής με μέλι και διάφορα αρωματικά όπως το ρακόμελο ή ψημένη ρακή (η οποία θεωρείται σπεσιαλιτέ της Αμοργού)

πηγή: Wikipedia


Εικόνες από την παρασκευή ρακής στο Φεστιβάλ Διατροφής και Διαιτολογίας στη Σητεία.



Καζάνι - Μινιατούρα για παρασκευή ρακής
Καζάνι - Μινιατούρα για παρασκευή ρακής